jag har provat laga Thai kyckling, det blev riktigt bra för att vara första gången. Resultatet ser ut såhär...
Nästa gång ska jag ha mer chilipasta i så det blir mer hetta (jag tog bara 1 1/2 tsk).
men det blev gott, alla åt.
500 g kycklingfilé
400 ml kokosmjölk
1 röd paprika
1 liten morot
1 röd chilifrukt
ca 225 g bambuskott (1 konservburk)
2 1/1 tsk röd curry paste
2 msk olja
1 tsk socker
asiatisk fisksås
ris till servering
såhär gjorde jag:
Skiva kycklingfilerna tunt, i mindre bitar. Stek kycklingen för sig tills den är genomstekt.
Skär paprikan i mindre bitar och chilin i tunna strimlor. skär tunna moröttsslantar
Lägg kycklingen åt sidan. Hetta upp oljan och curry paste tillsammans i grytan. Tillsätt kokosmjölken och låt såsen puttra några minuter tills dess att curryn löst upp sig.
Tillsätt grönsakerna,socker och fisksås i såsen och låt koka 5-8 minuter. Tillsätt kycklingen innan servering så att den hinner bli varm igen.
Sedan gjorde jag Kycklingrulader med cantadou i och bacon runt.. det är så mummsigt. Eftersom man aldrig vet om vi är 3 eller 6 i vår familj när man ska äta så plus att Thomas mamma och pappa skulle äta med oss så gjorde jag mat för ett helt kompani.
har ingen bild på kycklingen men däremot jag har bild på bakelsen jag gjorde till efterrätt.. super enkelt o såå mummsigt.
Först gjorde jag en rulltårta med Jordgubbsylt i. På med lite visp grädde och jordgubbar som jag fryst in sen i sommras.
Det blev verkligen jättegott.
såhär blev de..
sen igår så gjorde jag fiskpinnar, eller mer panerad torsk. Det är sånt som min ena dotter älskar.
nu har vi mat för ett helt kompani hemma.. konstigt tycker jag att det var rulltårtan som tog slut fortast. :)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar